Eén van de leukste wandelingen die je kunt maken in Andalusië is ongetwijfeld de wandeling door de Rio Chillar, vlak boven Nerja. In het begin is het wandelpad nog breed en kan je makkelijk nog droge voeten houden. Maar op een gegeven moment moet je al van steen naar steen springen totdat…. het pad zo smal wordt dat het water tot boven je enkels staat. Onderweg kom je een waterval tegen en een stuk verder een dieper gedeelte waarin je heerlijk kunt zwemmen.
Doordat je in het water loopt en aan het eind tussen de rotsen is deze wandeling ook te doen in de zomer.
wandeling door de Rio Chillar

Je kunt de wandeling vanaf de kust volgen maar het eerste gedeelte is niet spectaculair. Beter kun je met de auto naar de Cementfabriek in Nerja rijden en daar de auto parkeren. Je vind de oude cementfabriek door vanuit de wijk Almijara de weg naast de rivier te volgen. De Cementfabriek ligt aan de andere kant van de autosnelweg, waar je onder door rijdt.

De route loopt dwars door Natuurpark Sierras de Tejeda y Almijara y Alhama. In dat natuurpark is ook het prachtige witte dorpje El Acebuchal. De route door de Rio Chillar biedt voldoende schaduw en heerlijk kristalhelder water.

Heerlijk om af te koelen op een hete zomerdag. Ook leuk om met kinderen te doen! Voor veel Spaanse gezinnen is deze wandeling dan ook een ‘klassieker’ in de zomer.

Tip bij wandeling Rio Chillar

Probeer op een weekdag te gaan. Als je in het weekend gaat, probeer dan zo vroeg mogelijk te vertrekken. In het weekend en op lokale feestdagen is het er nl. altijd drukker.