Het mooie dorp Cómpeta is gelegen in de Axarquia op 18 km van de kust van Andalusie. Cómpeta ligt op 638 meter hoogte en vanuit het dorp heb je een mooi uitzicht over de bergen van het El Tejeda y Almijara gebergte.  In de verte zie je de Middellandse zee.

Wandelvakantie

Cómpeta is dan ook een goede bestemming voor een wandelvakantie in de mooie natuur van Andalusië. Er zijn vele mooie wandeltochten in de omgeving te ondernemen onder andere in het El Tejeda en Almijara gebergte.

Strandvakantie

Omdat Cómpeta zo dichtbij de kust ligt, is een wandelvakantie echter goed te combineren met een strandvakantie. Het dichtbij gelegen Nerja is een gezellige badplaats en is binnen een half uur te bereiken.

Cómpeta heeft smalle en soms ook steile straatjes met een ruim aanbod van bodegas en tapasbarren. Het is heerlijk genieten op een van de terrassen op het dorpsplein onder de kerk.

Competa kent vele feesten:

• de Semana Santa week (de week voor Pasen) met zijn vele processies
• de culturele week in juni met veel muziek, dans en kunst
• de Feria rond 24 juli
• het hoogtepunt van het jaar El Noche del Vino op 15 augustus. Deze Nacht van de wijn start in de ochtend met dans, muziek en het stampen van de druiven voor de wijn. Later op de dag worden er lokale gerechten geserveerd met gratis wijn en tot laat in de nacht wordt er gefeest met flamenco muziek.